... Objektif asas dalam mana-mana sistem pendidikan adalah untuk memastikan setiap murid dibekalkan dengan ilmu dan kemahiran untuk berjaya dalam kehidupan...

28.1.16

Mesyuarat Agung MGB Daerah Sepang kali ke-23

Alhamdulillah selesai sudah Mesyuarat Agung Tahunan Majlis Guru Besar (MGB) Daerah Sepang buat kali ke-23 yang diadakan di Nilai Springs Golf Club. Tiada sebarang pemilihan dilakukan pada tahun ini. Namun banyak usul dan cadangan telah dilontarkan oleh ahli yang akan dibawa ke pihak PPD Sepang dalam masa terdekat.
   Majlis turut diserikan dengan kehadiran Yang Dipertua MGB Negeri Selangor; En. Mohd. Alwan bin Ginen. Terima kasih banyak diucapkan kepada En. Alwan kerana sudi memenuhi undangan kami walaupun Tuan YDP sedang menghadiri majlis di JPN Selangor. Kehadiran tuan amat bermakna buat kami dan menjadi inspirasi kepada Guru-Guru Besar Daerah Sepang untuk terus komited dengan tanggungjawab dan amanah yang diberi.
   Majlis ini juga turut meraikan persaraan En. M. Tamilsekaran; mantan Guru Besar SJK(T) Dengkil yang baru saja bersara seminggu yang lalu. Semoga Mr. Tamil berbahagia di samping keluarga dan sukses dalam apa jua kerjaya yang dilakukan.
   Terima kasih kepada AJK Pelaksana majlis hari ini. Sehingga berjumpa lagi di AGM MGB Sepang tahun depan, Selamat Maju Jaya buat semua..

No comments:

Post a Comment